Na seniorskom pojedinačnom prvenstvu BiH do 21 godine starosti održanom u Tuzli četrnaestogodišnja Marija Gnjatić, članica STK Prijedor, osvojila je dvije medalje i na taj način ušla u uži izbor reprezentacije seniorki BiH za Balkansko seniorsko prvenstvo koje se održava početkom avgusta mjeseca u gradu Edirne u Turskoj.

Mlada Prijedorčanka je ponovila uspjeh od prošle godine kada je bila treća pojedinačno i drugo mjesto u paru sa Mulalić Nedžmom iz Sarajeva.

Uspješan je bio i Pavle Puzigaća koji je osvojio treće mjesto u paru sa Mujičić Emirom iz Banjaluke i pojedinačno se plasirao među osam najboljih.

Petar Vučković je izborio takmičenje u glavnom žrijebu što mu je omogućilo plasman među 16 najboljih seniora.

-Marija Gnjatić je počela sa pripremama za naredno Evropsko prvenstvo mladih koje se održava od 15. do 25. jula u Klužu-Rumunija. Ona bi trebala da nastupi u sastavu reprezentacije kadetkinja BiH. Prvi dio priprema će obaviti u matičnom klubu u Prijedoru a drugi dio u Sarajevu. Nadamo se da ćemo uspjeti obezbjediti još jedan dio sredstava koji nedostaje za odlazak Marije Gnjatić na ovo Evropsko prvenstvo – rekao je Slavko Antonić, “alfa i omega” STK Prijedor.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com