U godini kada Rudar-Prijedor slavi vrijedan jubilej, devet decenija postojanja, prva ekipa nije uspjela da ostvari zacrtani cilj, plasman u Premijer ligu.

Međutim juniorska selekcija na dobrom je putu da zabilježi takav uspjeh.

Naime, juniori Rudar-Prijedora šampioni su Omladinske lige BiH-Grupa Zapad.

Radi se uglavnom o generaciji kadeta koja je lani bila ukupni prvak Omladinske lige BiH, igrači „ulaznog“ godišta, te nekoliko mladih fudbalera „zeleno-crnih“ koji ove sezone završavaju svoj juniorski staž.

Prijedorčani su u konkurenciji banjalučkog Željezničar Sport Tima, Kozare iz Gradiške, bihaćkog Jedinstva i ostalih ekipa, bili najbolji u trokružnom sistemu takmičenja.

Ekipa koju sa klupe predvodi Srđan Marjanović u 24 kola ostvarila je 20 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz uz gol razliku 82:8.

Pred juniorima Rudar-Prijedora još su dvije prepreke kako bi od naredne sezone zaigrali u Omladinskoj Premijer ligi BiH, bez obzira što prva ekipa nije ostvarila taj plasman.

U borbi za nastup na završnom turniru mladi Prijedorčani igraju dvomeč sa vršnjacima iz Alfa Modriče.

Prvi susret na svom terenu dobili su Modričani sa 2:1 a revanš se igra danas na Gradskom stadionu u Prijedoru sa početkom od 17:00 časova.

Ukoliko, u šta ne sumnjamo, puleni trenera Marjanovića prođu dalje, na završnom turniru će u polufinalu igrati protiv juniora Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Pobjednik tog duela plasiraće se u Omladinsku Premijer ligu bez obzira na rezultat finala.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com