Na malom gradskom trgu je otvorena još jedna privredno-turistička manifestacija, a ovoga puta u pitanju je prodaja malina.

Na nekoliko štandova ovogodišnji rod maline iz svojih malinjaka prodaje desetak malinara, po cijeni od jedne do četiri KM, zavisno od pakovanja.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišao je proizvođače malina koji učestvuju na ovoj privrednoj manifestaciji.

Sa njima je razgovarao o problemu tržišta i neophodnoj hladnjači u kojoj bi voćari odlagali svoje proizvode do pronalaska kupaca.

– Imamo u planu riješiti ovo pitanje. Riječ je o hladnjači od 400 tona, koja bi bila izgrađena u selu Niševići, gdje postoji objekat koji bi trebalo pripremiti za ovu namjenu. Još nije u potpunosti utvrđena cijena, a kreće se od trista hiljada do milion maraka – rekao je Đaković.

Mladen Marjanović, predsjednik Udruženja voćara Prijedor, pohvalio je proizvođače malina na odzivu, ističući da je jedan od njihovih problema tržište.

Ove godine taj problem je riješen u saradnji sa kompanijom “Prijedorčanka AD” sa kojom je postignut dogovor o otkupnoj cijeni, koja je veća nego prošle godine, ali, kako je rekao Marjanović, opet nedovoljna.

Prijedorgrad.org