Policijski službenici PU Prijedor-Policijske stanice Kozarska Dubica, dana 10.06.2018. godine, u mjestu Parnice, opština Kozarska Dubica, u dvorištu porodične kuće lišili su slobode lice S.J. (1947), zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Policijskoj stanici Kozarska Dubica, dana 10.06.2018. godine, oko 12:00 časova, anonimno je prijavljeno, da u mjestu Parnice, opština Kozarska Dubica, u dvorištu porodične kuđe, lice S.J. puca iz vatrenog oružja.

Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica. Dolaskom na lice mjesta, u dvorištu porodične kuće, policijski službenici zatekli su lice S.J. a koje je u rukama držalo lovačku pušku.

Odmah po njihovom dolasku, lice je policijskim službenicima uputilo riječi uvredljivog sadržaja a zatim i izvršilo preklapanje lovačke puške.

U namjeri da spriječe lice da upotrijebi oružje, te na taj način zaštite život lica i svoj život, policijski službenici su više puta izdali naređenje licu da odloži oružje, a što je osumnjičeni nakon određenog vremena i učinio, te lovačku pušku odbacio na zemlju u pravcu policijskih službenika.

Nakon lišenja slobode, lica S.J. podvrgnuto je alkotestiranju, kom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je prilikom pregleda lica kod istog pronađena pripadajuća municija za lovačku pušku.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica S.J. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija