Mladi članovi KK Hunters još jednom su ispisali istoriju prijedorske omladinske košarke plasmanom među tri najbolje pionirske ekipe u Bosni i Hercegovini.

U ovom odabranom društvu našli su se nakon osvojenog prvog mjesta na polufinalnom turniru u Zenici gdje su pored njih nastupale i ekipe KK Kengur Zenica i ŠK Pepi sport Mostar.

Prijedorski košarkaši će tako imati priliku da se na finalnom turniru juna bore za titulu najbolje ekipe u državi zajedno sa ekipama OKK Leotar iz Trebinja i KK Budućnost BN iz Bijeljine.

-Na turniru je viđena zanimljiva i neizvjesna borba u svim utakmicama. Loše smo počeli meč protiv ŠK Pepi sport što nas je koštalo poraza bez obzira na fantastično drugo poluvrijeme. U odlučujućem susretu protiv domaćina KK Kengur igrali smo koncentrisano i hrabro, od početka do kraja imali smo sve pod kontrolom i na kraju ostvarili trijumf od +10 što nam je bilo dovoljno za prvo mjesto i plasman na finalni turnir – rekao je Darijo Stolić, trener ove ekipe.

Osim sjajne timske igre koju njeguju Huntersi i velikog doprinosa svih igrača ipak se mora istaći košgeterski učinak Stefana Radinovića koji je na dvije utakmice postigao ukupno 79 poena.

Još su nastupali Gavranović V., Kričković Z., Dobrijević D., Mirković V., Rašić D., Vranješ N., Lakić N., Ilić N. i Egić K.

I ovom prilikom mladi Prijedorčani nisu bili kompletni jer je zbog školske ekskurzije nedostajao bitan igrač iz petorke Smiljanić A., kao i Vujičić I. i Marjanović F..

Polufinalni turnir za pionirskog prvaka BiH

Grupa C
Rezultati:
ŠK Pepi Sport: KK Hunters 68:63
KK Kengur: ŠK Pepi Sport 62:58
KK Hunters: KK Kengur 73:63

Tabela:
1.HUNTERS
2.PEPI SPORT
3.KENGUR

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com