Predstavnici Udruženja voćara Prijedor sastali su se protekle srijede sa rukovodstvom fabrike “Prijedorčanka” AD Prijedor.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima i potencijalima međusobne saradnje.

“Prijedorčanka” je iskazala interes za otkupom industrijske klase voća (malina, šljiva, jabuka; a u budućnosti za dunju, kajsiju i jagodu).

Kako bi izašli u susret članovima Udruženja, iz “Prijedorčanke” je saopšteno da je dogovoren otkup maline po cijeni od 1,80 KM/kg za prvu klasu, a cijena druge klase utvrđivaće se zavisno od kvaliteta.

Dogovor oko otkupa odnosi se samo na rane ljetne sorte maline, dostavljene u ambalaži proizvođača.

-S obzirom na to da imamo dugu tradiciju, decenijama potvrđivan kvalitet proizvoda, stručan kadar i ozbiljne planove za budućnost, vjerujemo da će ova saradnja doprinijeti da zajednički postižemo uspjehe. Sigurna sam da iz istih razloga postoji jasan interes obje strane da se saradnja nastavi pred svaki otkup – rekla je Ljiljana Vukelić, izvršna direktorka “Prijedorčanke”.

U kompaniji je donesena odluka da se dogovoreni otkup malina proširi, pored članova Udruženja voćara Prijedor, i na proizvođače malina sa registrovanim gazdinstvima na teritoriji grada Prijedora.

-Ovakva odluka je donesena sa ciljem podrške lokalnim proizvođačima voća – saopšteno je iz “Prijedorčanke”.

Fabrika “Prijedorčanka” AD Prijedor proizvodi visokokvalitetne voćne destilate i rakije, koncentrisane voćne sokove, smrznuto voće, povrće i šumske plodove.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com