Dana 14.06.2018. godine, prilikom sječe stabala u naseljima Donja Orlovača i Vrbice došlo je do obaranja dalekovodnih stubova na 20 KV dalekovodu Prijedor 1- Tomašica, pri čemu je bez električne energije u 10:39 časova ostalo 565 potrošača na području Tomašice i Busnova.

Zbog tehničke specifičnosti navedenog dalekovoda, brzu sanaciju nije moguće izvršiti bez posebne tehničke podrške RJ “Elektroizgradnja i održavanje” iz Banja Luke koji su već upućeni na mjesto havarije.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane pripadnika PU Prijedor, pri čemu je utvrđeno činjenično stanje i identitet počinilaca navedenog djela.

PJ “Elektrodistribucija” Prijedor, zasad, ne može sa sigurnošću dati informaciju o vremenu sanacije kvara, odnosno, o trajanju prekida u snabdijevanju električnom energijom pomenutih naselja.

Informacije o toku sanacije ove havarije RJ “Elektrodistribucija” Prijedor će davati putem sredstava javnog informisanja, a potrošače molimo za razumijevanje u novonastaloj, nepredviđenoj situaciji.

Elektrodistribucija Prijedor
Foto – ilustracija