Proteklog ponedjeljka u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije“ u Trnopolju održan je sportski dan „Igre bez granica“.

Tom prilikom njihovi gosti bili su učenici i nastavnici iz OŠ „Kozarac“ iz Kozarca.

-Svake godine završetak nastave obilježavamo i sportskim danom, kada se učenici međusobno takmiče u različitim sportskim disciplinama i igrama. U takmičenje su bili uključeni učenici iz svih razreda. Ove godine smo pozvali učenike i naše kolege iz OŠ „Kozarac“ da nam se pridruže, što su oni rado prihvatili – rekla je Maja Bjeljac, direktorka OŠ „Ćirilo i Metodije“.

Učenici su se međusobno takmičili u više disciplina kao što su poligon, preskakanje prepona, skakanje u vrećama, povlačenje konopca, nošenje loptica u kašikama i mnogim drugim.

Kao i svake godine, i ove je najveću pažnju privukla fudbalska utakmica između učenika i nastavnika.

-Dan je bio veseo i zanimljiv na opšte zadovoljstvo svih učesnika. Planiramo da ovu tradiciju nastavimo i u narednom periodu, a sljedeće školske godine domaćin takmičenja i druženja biće škola iz Kozarca. Iako je okupljanje bilo takmičarskog karaktera, osnovni cilj nam je bio da se djeca međusobno upoznaju, da se druže, te da se nauče fer pleju. Smatramo da su ovakva dešavanja korisna za učenike u smislu da se nauče pravilnim ponašanjima na sportskim okupljanjima, toleranciji i timskom radu – istakla je Bjeljac.

Ona je dodala da je ovo samo jedan od vidova dobre saradnje između pomenutih obrazovnih ustanova i predstavlja krunu završetka još jedne školske godine.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com