Branislav Plavšić (28), mještanin Dizdarlija kod Kozarske Dubice, osumnjičen je da je u subotu oko 8.30 iz automatske puške ubio svog prvog komšiju Milu Tubića (66).

Ovo je, uz navođenje inicijala osumnjičenog za teško ubistvo, saopšteno na pres-konferenciji u Policijskoj upravi Prijedor, koja je, u saradnji s Okružnim tužilaštvom Prijedor, ekspresno rasvijetlila slučaj koji je unio nemir među mještane Dizdarlija.

Pronađena je automatska puška iz koje je osumnjičeni Plavšić, iz neposredne blizine kod drvene ograde gdje ga je zatekao, pucao i ispalio četiri hica, jedan je promašio, a tri su pogodila Tubića u grudni koš.

Kao motiv ubistva navedeni su odranije narušeni komšijski odnosi.

Tokom saslušanja Plavšić je priznao krivično djelo ubistva, a puška kojom je ubio komšiju bit će proslijeđena u Kriminalistički tehnički centar u Banjoj Luci s ostalim dokaznim materijalom.

Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor, Mladen Mitrović, glavni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor, i Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije Prijedor, na pres-konferenciji su istakli odličnu saradnju između policije i Tužilaštva, koja je dovela do rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Dnevni avaz