Aleksandar Prijović, Adem Ljajić, Marko Dmitrović, Nemanja Matić, selektor Mladen Krstajić i brojni fanovi “orlova” dali su pozitivnu ocjenu himni navijača “Moja Srbijo”.

Pjesmu je napisao i ujedno ju izvodi prijedorski muzičar, gitarista, pjevač, tekstopisac i kompozitor Dejan Ćulum. On kaže za SrpskaCafe da je sportsku himnu s ciljem podrške fudbalskoj reprezentaciji Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji uradio u saradnji sa kolegom Draganom Kojićem Kebom i grupom muzičara.

– Ovu himnu navijača su i na instagramu lajkovali brojni igrači Srbije sa svojih ličnih profila. Prijović, prvotimac PAOK-a i prvi strijelac Grčke, napisao mi je u znak zahvalnosti za pjesmu podrške “Svaka čast! Daće Bog”, aludirajući na tekst himne – istakao je Ćulum.

Ovaj Prijedorčanin, koji potiče iz porodice muzičara, kaže da je himnu napisao zato što će srpskim fudbalerima u Rusiji biti potreban navijački vjetar u leđa.

– Srbija je zemlja sporta i drago mi je da sam tu svoju ideju proveo u djelo u Beogradu zajedno sa kolegama, vrhunskim muzičarima. Radili smo kod mog prijatelja i saradnika Nenada Aleksandrića koji je radio aranžman za pjesmu. Mislim da su muzika i tekst jednostavni i lako pamtljivi – pojasnio je Ćulum.

Dejan je naglasio da mu je želja da pjesma zaživi, da se sluša i pjeva u budućnosti.

– I da s njom dočekujemo osvajače medalja za Srbiju i proslavljamo uspjehe sportista. Inače, reakcije publike i navijača na himnu u Republici Srpskoj i u Srbiji su fenomenalne, a pohvale dolaze iz cijele BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Njemačke, ali i iz Australije i Amerike – otkrio je Ćulum za naš portal.
Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinje 14. juna, a fudbalska reprezentacija Srbije će u grupnoj fazi takmičenja snage odmjeriti sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Tekst himne
Hej Srbijo, hej Srbijo,
budi ovog leta ti šampion sveta, moja Srbijo.
Hej Srbijo, hej Srbijo,
navijaj u slozi, Bože ti pomozi, moja Srbijo.
Hej Srbijo, hej Srbijo,
neka zvona zvone dočekajmo šampione, moja Srbijo.
Hej Srbijo, hej Srbijo,
neka zvone zvone, pozdravimo šampione, moja Srbijo!

Srpskacafe.com