Protekle nedjelje Beograd je bio domaćin međunarodne Olimpijade u mentalnoj aritmetici.

Na takmičenju održanom u Sava Centru učestvovalo je oko 1.200 mališana iz 15 evropskih zemalja a među njima su se našli i polaznici Škole mentalne aritmetike “Malac Genijalac” iz Prijedora.

Naši mladi sugrađani su dokazali da su poslije samo nekoliko mjeseci pohađanja nastave sposobni da se bore sa vršnjacima iz drugih krajeva našeg kontinenta.

-Divno je kada nakon velikog i vrijednog rada možeš da ubereš i njegove najvrijednije plodove. Naš genijalac Andrija Babić je u disciplini pismenog dijela osvojio treće mjesto i donio bronzanu medalju u naš grad. Izuzetno sam ponosna na njega kao i na Anastasiju Malbašić, Mihajla Lukića, Teodoru Grabež i Jovanu Komosar, ostale “olimpijce” iz naše škole koji su učestvovali na ovom takmičenju i na najbolji način predstavili Prijedor – rekla je Vedrana Vuković, učiteljica u Školi mentalne aritmetike “Malac Genijalac”.

Ona je dodala da je ovo dokaz da u našem gradu živi mnogo talentovane djece koja često donose u naš grad brojne medalje iz raznih oblasti, od sporta, nauke, obrazovanja do kulture.

-Ovakvi rezultati su najbolji pokazatelj da se trud i rad isplate. Takvi su i mališani koji su zakoračili u svijet mentalne aritmetike. Iako prije sedam mjeseci nisu ni znali šta taj pojam znači, danas vrijedno rade, napreduju i već razmišljaju o učešću na ozbiljnim takmičenjima i vrijedno se za njih pripremaju – istakla je mlada Prijedorčanka koja radi sa svojim talentovanim sugrađanima.

“Malac Genijalac” je Škola mentalne aritmetike koja radi po Hikari programu razvoja mentalnih kapaciteta djece od 4 do 12 godina. Počela je sa radom 2017. godine, a djeca su za sedam mjeseci postigla izvrsne rezultate. Kada dijete dostigne impresivne brzine računanja, u stvari je znak da su se razvile i sljedeće sposobnosti: koncentracija, vizuelizacija, pažnja, memorija, analitičko i logičko razmišljanje. Drugim riječima, pored nevjerovatnih brzina računanja, poboljšava se i način na koje vaše dijete sluša i vidi, obrađuje i razumije informacije, zamišlja i stvara određene predstave, prepoznaje detalje, rješava probleme, reaguje i tako dalje. Razvoj ovih pratećih i važnih sposobnosti je u stvari i glavna snaga mentalne aritmetike, jer donosi vašem djetetu čitav niz razvijenih sposobnosti koje su mu potrebne u životu.

U toku je upis novih mališana, a ukoliko vas zanima više informacija o školi “Malac Genijalac” možete ih posjetiti na adresi Uskočka bb ili kontaktirati putem broja telefona 066/922-333, Facebook profila i e-maila: malacgenijalacprijedor@gmail.com

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com