Na vanrednoj konferenciji za novinare koju su u prostorijama policijske uprave Prijedor u prisustvu glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladena Mitrovića održali načelnik Uprave Dalibor Ivanić, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović, prezentovani su rezultati preduzetih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela „Ubistvo“, izvršenog dana 09.06.2018. godine, u mjestu Dizdarlije, opština Kozarska Dubica.

Načelnik Ivanić je naveo da su policijski službenici Policijske uprave Prijedor, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor a u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, preduzeli više operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela „Ubistvo“, koje je izvršeno dana 09.06.2018. godine, u mjestu Dizdarlije, opština Kozarska Dubica, kom prilikom je lice inicijala M.T. lišeno života.

On je istakao da je na osnovu svih preduzetih mjera i radnji, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ubistvo“ lica inicijala M.T. dana 11.06.2018. godine, u mjestu Dizdarlije, slobode lišeno lice B.P. (1990) iz Dizdarlija.

Ovim putem, on je istakao da je dosadašnja saradnja sa Okružnim javnim tužilaštvom Prijedor, bila na veoma visokom nivou, a koja je nastavljena i u tekućem periodu, što je rezultiralo rasvjetljavanjem i ovog teškog krivičnog djela.

Načelnik Mikanović je naveo da je na osnovu prikupljenih materijalnih i ličnih dokaza i obavještenja, te na osnovu kriminalističke obrade osumnjičenog lica utvrđeno, da je dana 09.06.2018. godine, oko 08,30 časova, u mjestu Dizdarlije, lice B.P. upotrebom vatrenog oružja-automatske puške lišilo života lice M.T. čime je počinio krivično djelo „Ubistvo“.

U toku dana osumnjičeno lice B.P. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na dalje postupanje.

Glavni tužilac Mitrović je naveo da je od formiranja Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor, uspostavljena izuzetna saradnja, koja je, između ostalog, rezultirala rasvjetljavanjem ovog veoma teškog krivičnog djela.

On je pomenuo i rad na mnogim drugim predmetima u oblasti kriminaliteta, što će i u narednom periodu biti slučaj.

Ovim putem on je podsjetio da je Okružno javno tužilaštvo formirano 01.06.2017. godine, te da su od formiranja postignuti značajni zajednički rezultati na unaprijeđenju bezbjednosne situacije na području prijedorske regije.

Takođe je naveo da je bilo potrebno formiranje ovakve pravosudne institucije, što je značajno uticalo na veću bezbjednost svih građana, te se na osnovu dosadašnjih rezultata rada pokazalo opravdanim.

PU Prijedor