Četiri čahure, ali ne i oružje, a pretpostavlja se da je u pitanju puška, bile su pored tijela Mileta Tubića (66) čije je tijelo, sa prostrelnim ranama u predjelu vrata i grudnog koša, pronađeno prekjuče nadomak porodične kuće u selu Dizdarlije, kod Kozarske Dubice. Pronašla ga je supruga.

Porodica Mileta Tubića, razumljivo, nije htjela da staje pred kamere ATV-a. U kratkom razgovoru su nam rekli da i oni čekaju rezultate obdukcije da bi mogli da ga sahrane.

Ni mještani Dizdarlija nisu bili raspoloženi za priču pred kamerom. Neki su nam, mimo snimanja, rekli da je Mile Tubić bio dobar domaćin i da ne mogu da vjeruju šta im se dogodilo u selu. Ne mogu ni da zamisle zbog čega bi ga neko ubio. Iz prijedorske Policijske uprave kažu da tragaju za počiniocem.

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u saradnji sa postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i utvrđivanju identiteta lica koje je juče u mjestu Dizdarlije izvršilo ubistvo,” rekla je Vesna Pačariz, portparol Policijske uprave Prijedor.

Ni najstariji mještani kažu da ne pamte ovakav zločin. Nadaju se da će odbjegli ubica uskoro biti uhapšen.

ATV BL