Osnovna škola „Petar Škundrić“ u Budimlić Japri u opštini Oštra Luka ispratila je još jednu generaciju maturanata, njih ukupno šest.

I taman kada se očekivala mala ceremonija dodjeljivanja nagrada i priznanja ovim učenicima, svi su ostali u šoku.

Umjesto svedočanstava, maturantima su dodijeljene fotografije.

Obraćajući se okupljenim učenicima i njihovim roditeljima, pedagog ove oštrolučke škole Milka Pandurević pojasnila je zbog čega trenutno maturanti ne mogu dobiti svjedočanstva.

-Vama svima je poznato da ova naša škola nema direktora niti vršioca te dužnosti. Mandat direktora je prestao 26.maja i do dan danas nemamo formirano rukovodstvo ove škole – rekla je Pandurevićeva i dodala da se nada kako će ovaj problem uskoro biti riješen.

Ona je svim maturantima poželjela sreću u životu i poručila da se uspjeh gradi samo na znanju.

Odjeljenski stariješina Mirza Safić u obraćanju prisutnima rekla je da je ovo veliki dan za maturante i za školu te svojim đacima poželjela puno zdravlja, sreće a nadasve uspjeha u daljnjem školovanju.

A prema dosadašnjem devetogodišnjem uspjehu i ostvarenim nagradama na brojnim takmičenjima, učenica Vanja Ćulibrk proglašena je za najbolju u generaciji, a za nagradu dobila je zajedničku fotografiju.

Siniša Marinović, maturant ove škole u izjavi za naš sajt rekao nam je da će školovanje nastaviti u Prijedoru i kako kaže upisaće Mašinsku školu.

-Upisaću za varioca jer je to tražen zanat. Žao mi je što se rastajemo danas ali to tako mora biti i sve ovo vodi nas u nova životna razdoblja – istakao je Marinović.

Nakon uručivanja fotografija, uslijedila su brojna nezadovoljstva roditelja maturanata koji su nam rekli da im je ovo „nož u leđa“.

-U ponedjeljak počinje upisni rok za srednje škole. Niko nema svjedočanstva da se upiše. Ovo je bruka i sramota – pričaju nezadovoljni roditelji koji su apelovali na nadležne da, iako je vikend pred nama, hitno riješe ovaj problem kako bi i maturanti ove podgrmečke škole nesmetano nastavili dalje školovanje.

Tekst I foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com