Željko Buvač, srpski stručnjak, glavni je kandidat za prvog trenera istanbulskog velikana Fenerbahčea, objavili su turski mediji.

U finišu sezone, Buvač je iz privatnih razloga napustio mjesto asistenta Jirgena Klopa u Liverpulu, sa kojim je imao dugogodišnju saradnju, pišu novosti rs.

Trenutni šef stručnog štaba Ajkut Kodžaman je na izlaznim vratima tima iz Istanbula, a sve to zbog dolaska novog sportskog direktora Damijena Komolija koji se zalaže za to da umjesto Kodžamana dođe Buvač koji je bez angažmana, iako se ranije pominjalo da bi mogao da naslijedi Vengera u Arsenalu.

Buvač koji je iz Republike Srpske(Omarska kod Prijedora) vjerovatno će poslije dugog niza godina asistiranja uploviti u samostalne trenerske vode, a klupa Fenerbahčea i takmičenje u Ligi šampiona mogli bi da budu pravi izazov i ponuda koju je čekao.

Turski mediji idu korak dalje i uz tvrdnju da Buvač sigurno preuzima Fenerbahče već donose i ime prvog fudbalera koji će pojačati plavo-žute. To je turski reprezentativac Nuri Sahin koji je u prošlosti sarađivao sa srpskim trenerom u Borusiji, a kome je saopšteno da može da napusti Dortmund ovog ljeta jer je višak, piše espreso.rs.

Nezavisne novine