Učenici Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora priredili su sinoć svoj tradicionalni Godišnji koncert.

Prisutni u prepunoj sali Pozorišta Prijedor bili su oduševljeni nastupima osnovaca i srednjoškolaca ove obrazovne ustanove.

Publici su se predstavili brojni orkestri ove škole, grupa The Bachs, solo pjevači a na kraju je izvedena i “Vinska pjesma” iz opere “Traviata”.

Tradicionalni godišnji koncert Muzičke škole “Savo Balaban” bio je prilika da se sumiraju rezultati školske godine koja je na izmaku i nagrade učenici koji su postigli uspjehe u učenju i brojnim takmičenjima.

Direktor škole Aljoša Novaković uručio je nagrade najboljim učenicima.

On je u obraćanju prisutnima istakao da je izuzetno ponosan na rezultate koje je Muzička škola “Savo Balaban” ostvarila u protekloj školskoj godini.

Osim gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, koncertu su prisustvovali i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević te ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Malešević je novinarima rekao da će ministarstvo na čijem je čelu podržati projekat izgradnje koncertne dvorane i nekoliko učionica koje bi se dobile nadogradnjom postojećeg objekta Muzičke škole „Savo Balaban“.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com