Lomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom grad Prijedor i Crkva Svete Trojice proslavili su danas svoju krsnu slavu Svetu Trojicu – Duhove.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković čestitao je svim građanima srećnu slavu.

-Sve pozivam da zajednički gradimo naš grad i radimo na tome da rješavamo brojna pitanja koja su od interesa za sve nas. Želio bih da nam prijedorska privreda i nova radna mjesta donesu razvoj i bolji kvalitet života – rekao je Đaković.

Slavski obred služio je protojerej-stavrofor Ranko Maletić.

Obilježavanje slave Svete Trojice-Duhova počelo je sinoć koncertom duhovne muzike hora Srpskog pjevačkog društva “Vila” iz Prijedora, Mješovitog hora SPD “Jedinstvo” iz Banja Luke i Hor sveštenika Eparhije banjalučke, a nastavljeno jutros liturgijom u Crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje “Za krst časni”, posvećeno borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Osim predstavnika javnog, političkog, društvenog i privrednog života Prijedora, slavskom ručku su prisustvovali i ministri u Vladi RS Dane Malešević i Lejla Rešić, načelnici susjednih opština, te grčki arhimandrit otac Partenijus koji je dobio i prigodan poklon.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com