kik boks-prijedor open 1U organizaciji Kluba borilačkih sportova „Rudar“ iz Prijedora i uz saradnji sa Kik-boks savezom Republike Srpske u gradu na Sani treći put zaredom održano je Otvoreno prvenstvo RS u kik-boksu, koje je kvalitetom opravdalo očekivanja.

-Zadovoljni smo odzivom, posebno u seniorskoj konkurenciji. Naravno i činjenicom da su se članovi našeg kluba predstavili u odličnom izdanju, a zlatom su se okitili: Ivana Kenjalo, Novka Čoprka, Saša Garača, Mladen Tomaš i Siniša Radić – rekao je trener „Rudara“ Marijan Pilipović.

Epitet najboljeg seniora ponio je Milan Babić, član Kik boks kluba „Tigar“ Gacko iz kojeg je i najuspješniji kadet Mitar Slijepčević. Za najboljeg juniora proglašen je Sandro Poletan iz KBK „Kruna“ Laktaši, koji je pretprošle godine bio najmlađi juniorski vicešampion svijeta u istoriji ovog sporta.

kik boks-prijedor open 2-Organizacija, kako u kvalifikacionionom delu, tako i u finalnoj večeri, protekla je u najboljem redu. Što je najvažnije nije bilo povreda – rekao je glavni sudija na Otvorenom prvenstvu RS, internacionalni arbitar Neđo Bratić iz Nevesinja.

Na takmičenju u disciplinama semi kontakt, lajt kontakt, kik lajt, lou kik i K 1 u sportskoj dvorani „Mladost“nastupilo je 140 boraca iz 27 klubova Republike Srpske i Federacije BiH. Pomoć u organizaciji pružio je i grad Prijedor.

N.Đerić