Juniori Fudbalskog kluba Radnik Urije iz Prijedora gostujućom utakmicom protiv Crvene zvezde proslaviće njihovo osvajanje titule šampiona Srbije.

Predsjednik kluba Slaviša Kralj kaže da su zbog fudbalske proslave oduševljeni igrači i treneri.

– Naši igrači uzrasta 13 i 12 godina u nedjelju ujutru igraju na Marakani sa Crvenom zvezdom i na taj način zajedno sa njima proslavićemo osvajanje šampionske titule – priča Kralj.

Dodaje da će dan ranije fudbalsku snagu da odmjere i sa igračima Vojvodine iz Novog Sada.

– Djeci je neophodna prilika da putuju i da pokažu svoj raskošni talenat u većim mjestima. Ništa od toga nemamo ako samo igramo u svom gradu – ističe on.

U nastupima sa jačim klubovima krije se šansa za uspjeh i prijedorskog mladog Mesija, Davida Trkulje (13), kojeg su u klubu od milja nazvali po njegovom najdražem igraču. On na treninge u Prijedor putuje iz opštine Oštra Luka.

– Živim u mjestu Koprivna, koje je udaljeno oko 20 kilometara. Tri puta sedmično dolazim na treninge. Nije mi teško da putujem, jer volim fudbal i želim da napravim karijeru u ovom sportu. Dovezu me roditelji ili se snađemo nekako za prevoz – priča sa osmjehom mladi igrač.

Fudbalom želi profesionalno da se bavi i Luka Jeftić (6) iz Prijedora.

– Sve mi se sviđa na treningu. Super je trener i moji drugari su dobri. Volim fudbal, a omiljeni mi je igrač Ronaldo – priča razigrani Luka.

On je na treninge počeo da dolazi prije dva mjeseca kada je pokrenuta Otvorena škola sporta za najmlađe. Njih oko 50 razvrstano je u tri grupe uzrasta 6, 7 i 8 godina.

Jedan od trenera je i bivši fudbaler Željko Macura, koji je ostavio neizbrisiv trag u fudbalskim klubovima Rudar iz Prijedor i Rudar Velenje iz Slovenije. Za Srpskainfo kaže kako Prijedor ima talentovanu djecu.

– Talenat je veoma bitan, ali presudna je ljubav prema fudbalu. Naravno, i roditelji moraju da podrže djecu koja žele da se bave ovim sportom – otkriva Macura recept za uspjeh u svijetu fudbala.

Dodaje da mu je najveće priznanje kada djeca koju je trenirao odu da igraju za veće klubove.

– Sinišu Saničanina, koji igra u Vojvodini, trenirao sam godinama i kada god imam priliku dovedem ga da porazgovara sa djecom u našem klubu, da podijeli svoje iskustvo sa njima i da ih motiviše – priča on.

Navodi da je sport najbolji put za zdrav život djece i prilika da što manje vremena budu za računarima i mobilnim telefonima.

Iz Fudbalskog kluba Radnik Urije kažu da su prvi put ove godine pokrenuli školu fudbala za najmlađe kako bi ih zainteresovali za ovaj sport, ali i otkrili talentovane među njima.

Bez stadiona

FK Radnik Urije nema stadion već samo sportski teren.

Kralj kaže da je položen temelj za svlačionice i da je projekat za stadion urađen, ali da je potrebno obezbijediti oko 500.000 KM da bi bio izgrađen.

– Nema interesa sponzora da ulažu u fudbal i sve je spalo na roditelje – kaže on.

EuroBlic-srpskainfo.com

Povezane vijesti

FK Rudar-Prijedor jači za dvojac iz TOŠK-a Novi igrači FK Rudar-Prijedor iz Prijedora su Andrej Pavlović i Dino Kalesić. Pavlović ima 23 godine i igra na poziciji desnog krilnog napadača. Ia...
FK Rudar-Prijedor: Nemanja Matović novi igrač Novi igrač FK Rudar-Prijedor iz Prijedora je Nemanja Matović (27). Njegova primarna pozicija je zadnji vezni iako se dobro snalazi i u posljednjoj...
Rudar-Prijedor na pripremama savladao Radnički 192... Rudar-Prijedor je u sklopu priprema za nastupajuću sezonu u 1. Ligi RS, na Zlatiboru odigrao drugu prijateljsku utakmicu protiv ekipe Radnički 1923 iz...
Poraz Rudar-Prijedora u prvoj pripremnoj utakmici:... U prvoj pripremnoj utakmici na Zlatiboru, ekipa Rudar-Prijedora izgubila je 4:0 od ekipe Koma. Ekipa je nastupila u kombinovanom sastavu te su 2 ra...
FK Rudar-Prijedor: Tešić asistent Jankoviću, danas... U stručni štab Rudar-Prijedora uključen je mladi fudbalski trener Marko Tešić, koji će pored ostalih članova takođe da bude asistent šefu Igoru Jankov...
Počelo uigravanje “rudara” na Zlatibor... Znatno izmijenjeni sastav Rudar-Prijedora, sa novim šefom stručnog štaba Igorom Jankovićem, imaće dovoljno vremena da se pripremi za start prvenstva, ...
U Prijedoru održano Prvenstvo Republike Srpske u t... Na terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru održano je Prvenstvo Republike Srpske za juniore-juniorke do 14 godina, na kojem su nastupi...
Fudbaleri Rudar-Prijedora na pripremama na Zlatibo... Fudbaleri Rudar-Prijedora otputovali su protekle subote na sedmodnevne pripreme na Zlatibor. Na spisku igrača koji će raditi na pripremama nalaze s...