zavod za zaposljavanje-prijedorNakon rekordnog zapošljavanja u septembru Zavod za zapošljavanje Filijala Prijedor bilježi i značajno zapošljavanje u oktobru ove godine koje je u odnosu na isti period lani veće za 21 odsto.

Zdravko Suvajac rukovodilac Filijale ističe da je putem biroa Prijedor u oktobru ove godine zaposleno 189 aktivnih tražioca posla, što je za 40 odsto više nego u istom periodu lani. Značajno zapošljavanje bilježi se i u drugim gradovima koje pokriva ova Filijala: Novom Gradu, Dubici, Kostajnici.

– Najveći broj zaposlenih, kada je u pitanju Prijedor, u posljednje vrijeme zabilježeno je u građevinarstvu posebno niskogradnji zahvaljujući „Fortis“ grupaciji, potom u Mital rudnicima, Tvornici teksa „Mira“ i industriji tekstila i kože – navodi Suvajac.

Suvajac predviđa da bi se na osnovu dosadašnjih pokazatelja, do kraja ove godine, moglo očekivati zapošljavanje kakvo je bilo prije početka velike ekonomske krize.

Novih radnih mjesta moglo bi biti i početkom iduće godine, kažu u Zavodu za zapošljavanje i to kod uspješnih kompanija sa područja Prijedora.

Povećenjem broja zaposlenih istovremeno na prijedorskom birou bilježi se i smanjenje broja onih koji traže posao, ističe naš sagovornik, dodajući da je zaključno sa 31.10. ove godine na nivou Filijale posao tražilo 15 445 aktivnih tražioca posla što je za 12 odsto manje nego lani, dok je na nivou biroa Prijedor posao tražilo 6 odsto manje nego 2013. godine.

RTV Prijedor