Ljuboje Jasnić (56) iz Omarske kod Prijedora, kojeg je u noći sa subote na nedjelju u zaseoku Danići Fiat Puntom udario komšija Gojko V. (25), koji je potom pobjegao, sahranjen je jučer na mjesnom groblju Jokići.

Ljuboje je iza sebe ostavio četvero djece Amirjanu (19), njenu sestru blizanku Nikolinu, koja je od rođenja vezana za invalidska kolica, kćerku Željku, sina Miodraga, suprugu Enisu, brata Mirka. Pola sata prije sahrane, Mirku je pozlilo pa je po njega stigla Hitna pomoć.

Djeca ne kriju očaj i tugu, jer je, kako kažu, otišao njihov hranitelj. Boli ih to što je otac nakon silovitog udara odbačen u kanal, gdje je najmanje sat i po umirao.

– Bio je te večeri u Omarskoj kod druga. Vraćao se kući kad su ga ta trojica udarila vozilom, kao u životinju. Ja sam čovjek, stala bih i životinji pomogla, a oni su ga udarili, odbacili u kanal i pobjegli – ogorčena je Amirjana.

Ne želi da oprosti onima koji su, kako kaže, odgovorni za njegovu smrt.

– Pobjegneš sa mjesta događaja i očekuješ da ti se smilujem. Neću i ne mogu – kaže Amirjana.

Ljubojeva najmlađa kćerka Željka vidjela je svog mrtvog oca u kanalu.

– Prije nego što je otišao kod druga, napravio je sebi cigarete, one koje on voli. I otišao je. Zvali smo ga, telefon mu je bio nedostupan. Ujutro nam je prvi komšija javio da leži u kanalu. Otišla sam tamo sa stricem Mirkom i vidjela ga. Bilo je strašno – govori Željka.

Još je u šoku od tog prizora, ali svjesno kaže da trojicu muškaraca koji su bili u Fiatu, poznaje. Jedan od njih u međuvremenu joj se i javio.

– Taj što se javio, rekao mi je da je spavao pozadi u autu. Čuo je kad je nešto udarilo, htio je izaći, vidio je i razbijenu šajbu, ali mu je taj što je vozio, rekao da je životinja. Produžili su dalje. Poslije je taj momak s djevojkom došao do tog mjesta gdje je čuo udar, ali ništa nije našao – potresno govori Željka te dodaje da joj je taj muškarac izjavio saučešće i pitao može li doći.

Dnevni avaz

Vezane vijesti:

SATIMA UMIRAO U KANALU PORED PUTA-PRIJEDORČANINA USMRTIO NESAVJESNI VOZAČ: “KAKVI SU TO LJUDI, ZAŠTO NISU STALI!”

ODBJEGLI VOZAČ UBICA UHAPŠEN NA PARKINGU

TROJICA UHAPŠENIH NAKON POGIBIJE PJEŠAKA U PRIJEDORU

PRONAŠLI TIJELO PORED PUTA U PRIJEDORU: U TOKU ISTRAGA