Poštovani sugrađani, dobrodošli na novu zvaničnu internet prezentaciju Grada Prijedora.

S ponosom, a uoči obilježavanja Dana grada 16.maja, predstavljamo našu zvaničnu internet prezentaciju koja je dobila novi dizajn.

Ovo je rezultat našeg višemjesečnog rada i nastojanja da se u virtuelnom svijetu informacija predstavimo na što kvalitetniji način.

Budući da je poznato koliko je značajno predstavljanje Grada Prijedora putem elektronskih medija, naša prva obaveza je da Grad Prijedor predstavimo u skladu sa vrijednostima koje predstavlja.

Želimo da pokažemo da se u Grad kontinuirano ulaže i da smo spremni među prvim gradovima u regiji da izađemo sa idejom SMART SITI – “Pametni gradovi” – Oni su budućnost Srpske i BiH te katalizator gradova i regija , rečeno je nedavno na jednom ekonomskom forumu.

Za građane svakako najveća dobit jeste ušteda u vremenu koje je potrebno da se dobije određena usluga. Povezivanjem informacionih sistema smanjili bismo broj potrebnih papira i samim tim ubrzali sistem, uz informatizaciju koja uvijek podrazumijeva optimizaciju procesa, tako da su sada i sami procesi efikasniji.

Na kraju, svako može da pokrene uslugu u trenutku kada mu odgovara, što nas i dovodi do vizije E-uprave: na „vašem-našem“ virtuelnom šalteru uvijek ste prvi.

Web stranica i E-uprava na stranici treba da budu početni koraci za izradu daljnjih aktivnosti na nivou Grada Prijedora koje treba da uključuje svaki segment društva te na ovaj način Grad Prijedor korak po korak treba da se razvija u „Pametni grad-Smart siti“ što je cilj svakog razvijenog i prosperitetnog Grada.

Grad Prijedor ima sve preduslove da za kratko vrijeme sa minimalnim ulaganjima i sopstvenim idejama razvija „Pametni grad“. Neki od gradova su potpisali takav projekat ali su u fazi razvoja softvera koje mi koristimo već niz godina Grad Prijedor je taj korak prerastao i smatramo da trebamo ići dalje uz e-upravu i razvoj Grada Prijedora kao Smart siti.

OVDJE možete preuzeti i našu android aplikaciju

Stoga, iskreno se radujemo vašim reakcijama, sugestijama i primjedbama , a primamo i pohvale.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Prijedora
Milenko Đaković

www.prijedorgrad.org