Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 12/13.05.2018. godine, u vremenu od 23:00 do 05:00 časova, na području Prijedora i Novog Grada, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova.

Tokom šestočasovne akcije zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 60 vozača, a koji su tom prilikom isključeni iz saobraćaja.

Prema 12 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova.

Vozačima zatečenim pod uticajem alkohola u saobraćaju izrečeno je 28 zaštitnih mjera zabrane upravljanja vozilima, dok ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera tokom akcije iznosi 40 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila i zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija