Prijedorski rok bend „Tatoo“ sutra će promovistati novi singl „Veliki bit“ sa albuma „U nebogled“, video spotom i promotivnim koncertom u Mostaru.

Spot su radili članovi benda uz pomoć prijatelja iz produkcije “Frends“, a prati pjesmu na kojoj je kao i na prethodna dva singla “Para” i “Radio” vokale otpjevao pokojni član benda Dalibor Petrović Mikša.

Mihajlo Vukić, basista benda, kaže da je svaki novi nastup bez Mikše veoma emotivan za ostale članove benda, ali da su Mikšine pjesme zaslužile dostojnu promociju pred publikom i da nema stajanja kada je ovaj bend pitanju.

-Novi spot je završen našim snagama uz pomoć prijatelja benda produkcije “Friends”, i jako smo zadovoljni urađenim poslom. Danas nas očekuje i treći promo koncert u OKC “Abrašević”. Uz nas nastupiće sinjski “M.O.R.T” i banjalučki “Tupas mene”, te prijatelji iz nekoliko mostarskih bendova “Floridus”, “Jufkamental”, “Smooth Grove” i drugih – kaže Vukša i dodaje da novi singl i koncert nisu jedina dobra vijest u vezi benda “Tattoo”.

-Druga dobra vijest je da smo snimili gomilu novog materijala šest pjesama je već gotovo, dok još imamo sate snimljenog materijala iz koga trebamo izabrati ostatak albuma. Dobar dio pjesma otpjevao je bubnjar Šone, imamo i brojne goste na vokalima, nešto ću otpjevati i ja. Neki okvirni plan je da to sve završimo do kraja godine, kada bi uz pomoć produkcije RTRS-a trebao izaći prvi singl, a potom i album – kaže Vukić.

Basista benda kaže da je izuzetno ponosan na novu pjesmu “Veliki bit”koja je ujedno i treći singl sa albuma “U nedogled”.

-Mikša je napisao veći dio pjesme, nešto smo stihova dodali Nikola Zec i ja, ali je rezulat djelo naše zajedničke fascinacije prirodom i njenom ljepotom, od koje smo zahvaljući tehnološkom otuđenju sve udaljeniji. Možda je riječ o pjesmi koja je najbolje uhvatila atmosferu kompletnog albuma i koja se nekako slučajem uz prva dva singla “Para” i “Radio” savršeno uklopila u našu posvetu Mikši i toj divnoj muzici koju smo uradili zajedno sa njim svih proteklih godina -kaže Vukić i dodaje da je spot, iako više svirački nego filmski, dobro prenio atmosferu pjesme.

-Malo smo improvizovali oko spota pošto ga u najvećem djelu čini video materijal snimljen tokom rada na albumu u Studiju “Pavaroti”, tako da je više malo svirački, sa našim prstima i instrumentima u prvom planu. Da je Mikša tu, bilo bi svakako više snimaka prirode i drugi atmosferskih čuda, koje su ga inspirisale za pjesmu, ali generalno to se na kraju lijepo uklopilo u jedan vrlo zanimljiv spot i jako smo zahvalni našim prijateljima, koji su pomogli oko snimaka i montaže spota – kaže basista ispred ostatka benda.

Album “U nebogled” u izdanju Muzičke produkcije RTRS se od početka ovog mjeseca nalazi na prodaji širom BiH na svim kioscima “Minutica”, “Lafka” i “Riva” po cijeni od pet KM.

EuroBlic-srpskainfo.com