Željko Buvač, prvi asistent i desna ruka Jirgena Klopa u sukobu je sa trenerom Liverpula oko tri sedmice.

Stručnjak iz Omarske kod Prijedora se, kako je rečeno u klubu, udaljio sa Enfilda “iz privatnih razloga”, a razlozi su konačno i poznati.

Naime, Buvač svom glavnom treneru nije prijavio da je dobio ponudu da pređe u redove Arsenala što je iznerviralo Klopa, a kao rezultat toga, Buvač je ostao uposlenik Liverpula, ali se na neodređeno vrijeme udaljio od ekipe.

Njegov odlazak podudara se sa blagim padom forme Liverpula koji u posljednje dvije utakmice rizikuje da u Ligu šampiona sljedeće sezone uđe kao četvrta ekipa na tabeli.

Zbog toga je Klop odlučio da pozove nazad svog prvog asistenta, koji je poznatiji pod nadimkom “mozak”, a kojeg igrači izuzetno cijene, i koji bi trebalo da pomogne da se pripreme posljednje dvije prvenstvene utakmice, kao i veliko finale Lige šampiona koje će Liverpul igrati protiv Real Madrida.

Ono što je sigurno, a što su novinari televizije “N1” uspjeli potvrditi telefonskim razgovorom sa članom porodice Buvač jeste da je bh. stručnjak u Liverpulu, ali još uvijek nije sigurno da li će prihvatiti Klopovu ponudu i sjediti na klupi u ova tri susreta.

N1