Razgovarali smo sa svestranom Prijedorčankom Jelenom Govedaricom koja pored zavidne karijere top modela BiH, i manekenke, ima čak 53 modno-scenska performansa za koje je potpisala scenario, koreografiju, scenografiju i organizaciju.

Uradila je preko 20 projekata neformalnog obrazovanja mladih u NVO. Za Jelenu možemo reći da je pomjerila granice na modnoj sceni, unikatno spojivši modu i glumu u jedno i po časovnu pozorišnu priču.

Kako si napravila “brend” od svog imena?

Spontano. Još od djetinjstva bavila sam se plesom, voditeljstvom, ali i modelingom. Na sestrino insistiranje prijavila sam se na izbor za miss, i tako je sve počelo. Međutim, i pored brojnih lenti, od Miss Prijedora, Miss Krajine,Top modela BiH i brojnih modnih angažmana, kao sto su lice brendova i modne revije, tražila sam sebe i odvažila se da otvorim školu za manekene Models by JG, koja postoji već 7 godina.

Koji je tvoj najveći korak u karijeri i šta smatraš svojom “ličnom kartom”?

Odvažila sam se da spojim modu i glumu u cjelinu, gdje se moda prezentuje kroz razne životne priče. To smatram svojim životnim uspjehom. Takođe, radila sam brojne kampanje kroz umjetnički performans – PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, VRŠNJAČKOG NASILJA, ŽIVOT JE CIRKUS, SUDBINA VODI ONE KOJI TO NEĆE, NAJBITNIJE JE OČIMA NEVIDLJIVO, KRALJICA – FATALNA ŽENA, ŽIVIMO SPORT NA SVOJ NAČIN. Od emisije NAJBITNIJE JE OČIMA NEVIDLJIVO, postala sam poznata u javnosti, a poslije FATALNE ŽENE , izvela sam na scenu 70 uspješnih žena svih mogućih branši. Osjetila sam se kreativnom i potpuno ispunjenom.

Posao stiliste takođe obavljaš analitički i nesvakidašnje. Koji je kriterijum ocjenjivanja?

Upravo tako. Vrlo sam analitična kada treba da ocijenim nečije odijevanje i trudim se da sve što radim, radim najbolje. Vodim računa da biranim riječima pišem o poznatima kako nekog ne bih uvrijedila, jer što ne volim da pročitam o sebi, ne bih voljela da priredim ni poznatim ličnostima.

Tvoja autorska emisija je, čini mi se, bila logičan slijed tvoje kreativnosti. Pored brojnih zvezda koje si već ugostila, ko je sljedeći?

Za projekat SA JELENOM I VAMA bila sam potpuno spremna (smijeh). Dovoljnim brojem kontakata i desetogodišnjim iskustvom u medijima, našla sam mjeru kako napraviti dobru emisiju sa poznatima iz drugog ugla. Halid Bešlić bio je moj prvi gost i na to sam beskrajno ponosna, jer sam išavši na snimanje imala toliki osjećaj odgovornosti. Pored brojnih gostiju koji su već zakazani, velika mi je želja da ugostim Lepu Lukić i Maju Marijanu, jer veoma poštujem njihov rad i karijere.

Poruka za sve koji žele da naprave velike karijere.

Poruka je samo jedna: “Ako radite ono što volite s velikom upornošću uspjeh je zagarantovan. Posvećenost je najvažnija, uz hrabrost i preskakanje brojnih prepreka. Naučite da ne reagujete na provokacije jer ĆUTANJE NIKO NIKADA NIJE POBIJEDIO. Svoju bol i tugu ne pokazujte drugima. Ne komentarišite druge u ružnom kontekstu, već ih samo hvalite i tako ćete dobiti dobru energiju.”

PRessSerbia