Omarska: Željezničar (Doboj) 6-0

Strijelci: Hrvaćanin u 40., Panić u 44. i 57., Krecelj u 57., B.Rosić u 65. i 84.minuti
Sudija: Tadić Nikola (Banjaluka)
Gledalaca:20

Omarska: Jokić 6, Višić 7, Romanić B 7, Romanić Darko 7, Panić 7,5, Krecelj 7 (Dobraš -), Grahovac 7, Anđić 7, Romanić Dragan 7, Pađan 7 (Rosić B 7), Hrvaćanin 7 (Jokić Marko -)
Trener: Milenko Vuleta

Željezničar:
Jovanović 5, Kiperović 5, Miljić 5 (Nedić5), Cvijanović 5, Mitrović 5, Sušić 5 (Blagojević 5), Hasukić 5, Popović 5, Diša 5 (Todorović 5), Subašić 5, Šiljić 5
Trener: Ostojić Slobodan

Nakon debakla u prošlom kolu, Omarska je skoro na isti način deklasirala Željezničar iz Doboja, 6-0. Očekivano visoka pobjeda, jer je Željo poslednjeplasirani na tabeli, bez ikakvih šansi za opstanak, tako da igra sa dosta podmlađenim sastavom, koji se danas nije mogao ravnopravno nositi sa skoro kompletnom Omarskom.

Susret je počeo malom svečanošću. Klub se skromnim poklonom zahvalio Jokić Mladenu, koji je odigrao 200 utakmica za naš klub. Zahvalnicu i dres za uspomenu mu je uručio Dušan Gruban, član uprave. Nažalost, na samom početku utakmice, vrijeme se pogoršalo, pala je kiša, naglo je zahladilo, tako da je utakmicu ispratilo samo 20-tak gledalaca.

Što se tiče same utakmce. Od početka, gosti su se branili, a Omarska je napadala. Igralo se u laganom ritmu, uglavnom oko šesnaesterca gostiju i čekalo se kada će popustiti odbrana Želje. Čekalo se dugo na prvi pogodak, čak 40 minuta, a tada je Hrvaćanin pogodio glavom nakon centaršuta iz kornera. Četiri minuta kasnije, Panić je postigao lijep gol, svoj prvenac ove sezone, tako da se na odmor otišlo sa sigurnih 2-0.

U drugom poluvremenu, dodatno je popustila odbrana gostiju pa je Omarska šanse stvarala sve češće i češće. Susret je defintivno riješen u 57. minutu. U istom minutu golove su postigli Krecelj i Panić, pa je Omarska povela sa visokih 4-0. Trener Vuleta je tada dao šansu i mlađim igračima, ali prilike su se nastavile redati. Rosić Branko je do kraja utakmice postigao još dva gola, za konačnih 6-0. Utakmica je biila fer i korektna, bez iejdnog žutog kartona.

Sve u svemu, očekivana, visoka pobjeda, koja Omarskoj skoro pa sigurno obezbjeđuje opstanak iako je ostalo još šest kola do kraja. Još nešto je bitno pomenuti, ovo je bila 499. prvenstvena pobjeda Omarske u istoriji, tako da će sledeća pobjeda biti jubilarna.

FK Omarska