Devetoro učenika sa smetnjama u razvoju iz Kozarske Dubice još ne pohađa nastavu u prijedorskom Centru “Sunce”, jer je novi prevoznik kojeg je opština Kozarska Dubica pronašla raskinuo ugovor.

Podsjećanja radi, prethodni prevoznik je zbog neizmirenog duga od 1.500 KM otkazao prevoz devetoro đaka. Ni sa novim prevoznikom problem prevoza đaka na nastavu nije riješen.

“Potpisali smo ugovor sa prevoznikom ‘Marjanović’ iz Prijedora, ali su oni u međuvremenu ostali bez vozača i kazali su nam da neće moći ispoštovati ugovor”, istakao je Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

Prema njegovim riječima, opština je preduzela sve što je u njenoj moći, kako bi ovoj djeci obezbijedila adekvatan prevoz, te i dalje istrajava u tome da nađe rješenje.

“Ukoliko ne uspijemo da pronađemo ništa adekvatnije, dogovorićemo s roditeljima da prevoze djecu automobilima na nastavu, a opština će im nadoknaditi troškove goriva”, rekao je Reljić za “Nezavisne”.

Slađana Radaković, direktor prijedorskog Centra “Sunce”, istakla je da učenici na nastavu ne dolaze od 17. aprila.

“Djeca su bila prisutna na priredbi za Dan škole. Bilo je pokušaja da se prevoz organizuje s novim prevoznikom, pa su oni jedan petak i došli na nastavu, ali je i on brzo odustao od prevoza đaka iz Kozarske Dubice”, potvrdila je Radakovićeva.

Nezavisne novine