Preduzeće „Kolektor CCL“ d.o.o., dio koncerna „Kolektor“ iz Slovenije organizovalo je u prijedorskom kinu “Kozara” javnu prezentaciju ove firme i njene djelatnosti za sve zainteresovane građane i poslovne subjekte.

Tom prilikom prisutnima su predstavljeni planovi za otvaranje novog pogona u Prijedoru te potreba za mladim i perspektivnim kadrom.

Prezentaciji je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao da je ovo bila prilika da se budućim poslovnim partnerima prezentuje šta preduzeće “Kolektor” radi.

-Moja je želja da se ovaj proces nastavi dinamikom kojom je krenuo, jer ćemo u tom slučaju već iduće godine imati zaposlene u ovoj firmi, a “Kolektor” želi da za potrebnim kadrom ne traga na biroima za nezaposlene, već da se oni koji se interesuju za posao pojave, između ostalog, i na ovoj prezentaciji – rekao je Đaković.

Prisutnima se obratio i Predrag Zorić, direktor „Kolektora CCL“ koji u opštini Laktaši posluje od 2004. Godine.

-Lani smo otvorili novi pogon u opštini Srbac, a sada smo poslovnu priču započeli i u gradu Prijedoru. Nadamo se da ćemo do kraja ove godine već imati uspostavljene prve linije proizvodnje – rekao je Zorić.

Prema njegovim riječima, pored osnovne proizvodnje komutatora, otvaranja velike alatnice, “Kolektor” će u Prijedoru pokrenuti proizvodnju mašina za svoje, ali i eksterne potrebe.

-Već smo obavili i prve inicijalne razgovore za radna mjesta a prvih šest radnika spremamo za odlazak na obuku u Sloveniju. Potom će nekoliko njih ići u Kinu, tako da bi mogli da uradimo adekvatan transfer tehnologija ovdje u Prijedoru – dodao je Zorić.

Preduzeće “Kolektor CCL” danas na tri proizvodne lokacije zapošljava 480 radnika, od kojih je preko 50 sa visokom stručnom spremom.

Do kraja godine u Prijedoru će izgraditi proizvodnu halu na 2.500 kvadratnih metara, kao prvu fazu projekta za koji je potpisan sporazum o saradnji sa Gradskom upravom Prijedor.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com