Dvodnevnim festivalom dječijih horova “Mala vila”, koji je počeo večeras u gradskom Pozorištu, u Prijedoru, ujedno je počelo obilježavanje 16. maja Dana grada, kojim se proslavlja njegovo oslobođenje od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

U okviru obilježavanja, između ostalog, biće održani 18. Međunarodni festival horova „Zlatna vila“, 25. Međunarodne ulične trke, koncert grupe “Leksington” u centru Prijedora, prijemi za najbolje učenike, predstavnike bratskih opština, svečana akademija, izložbe i predstave.

“Takmičarski dio festivala “Zlatna vila” održaće se od 10. do 12. maja i odvijaće se u tri dijela i to kao takmičenje za nagradu publike, za festivalske medalje i takmičenje za Gran pri festivala plaketa “Zlatna vila”, rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković

Kaže da će ove godine biti održano 30 trka, od najmlađih cicibana i cicibanki, djece iz vrtića, pa preko učenika osnovnih i srednjih škola, pa do rekreativaca, veterana i djece sa posebnim potrebama.

Seniori će trčati na 4.500 metara, seniorke na dvije hiljade metara, dok će ovu manifestaciu uživo prenositi kamere naše televizije.

RTRS