mira-vrbas-foto izvjestaj (2)Rukometašice „Mire“ su u „srpskom“ derbiju, u okviru 6.kola prvenstva Premijer lige BiH, savladale ekipu „Vrbasa“ sa 26:23(10:10).

U susretu, tokom većeg dijela meča, ravnopravnih rivala, pitanje pobjednika riješeno je u samoj završnici.
Prijedorčanke su uspjele da nadoknade minus od tri gola razlike (17:20, 47.minut) napravivši u narednih osam minuta razliku od 7:0.

U tom periodu „razbile“ su Banjalučanke brzim kontrama, u kojima su se posebno isticale krilne igračice Dragana Mutić i Milica Došen, ali je ipak epitet najboljeg aktera na terenu ponijela golman domaćih Ena Briševac.

Ono što posebno raduje u redovima aktuelnog osvajača „duple krune“ u BiH, kao i Kupa Republike Srpske, je da je konačno Dunja Kunovac bila njihov pravi oslonac i u odbrani i napadu. Ni odlična među stativama, svojevremeno i članica „Mire“ Bojana Babić, nije pomogla svojim saigračicama da se vrate neporažene iz grada na Sani.

mira-vrbas-foto izvjestaj (1)Kod gošći, koje su imale dobar „protok lopte“, pohvale zaslužuju najefikasnija igračica utakmice Tanja Kekić i pivot Renata Rajilić.

– Prvo poluvrijeme proteklo je u našoj dominaciji do pred kraj kada je uslijedio pad, pa je na odmoru bilo neriješeno. U nastavku i pored „tehničkih grešaka“ koje smo imali i moraćemo ih ispravljati, ubrzanjem igre potvrdili smo najave da će naša mladost i brzina pobijediti njihovo iskustvo. U tome smo imali i podršku publike, koja je bila na visini zadatka i zahvaljujem joj se – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Iskusni strateg „Vrbasa“ Rade Unčanin nije mogao da računa na dugo godina najbolju igračicu RS u dresu banjalučkog Borca, Draganu Knežević, koja je imala izvjesnih zdravstvenih problema.

-Ne mogu ništa da zamerim svojoj ekipi, a smatram da su sudije imale neujednačen kriterijum, dozvolivši „Miri“ grubu igru. Presudila je ta sreća Prijedorčanki, a nama je veliki problem što u Banjaluci nemamo adekvatan tretman. Sa dva treninga nedjeljno ne može se igrati u Premijer ligi BiH, osjeti se to na snazi, a i koncentraciji, pošto smo promašili šest sedmeraca – istakao je Unčanin.

Mira: Vrbas 26:23(10:10)

Prijedor
Sportska dvorana Mladost
Gledalaca: 200
Sudije: Goran Ilić i Vedran Paleksić (obojica iz Doboja)
Sedmerci: Mira 8(4), Vrbas 10(4)
Isključenja: Mira 10 minuta, Vrbas 10 minuta

MIRA:
E.Briševac, J.Briševac, Karačić, Kunovac 6, Damjanović 3, Suvajac, Tintor, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić 6, Lukač 4, Sladaković, J.Mutić 2, Došen 6, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

VRBAS:
Babić, Kekić 8, Omanović 4, Bogojević 2, Rajilić 4, Kunić 1, Jakovljević, Dejana Knežević 3, Tešanović, Međedović 1, Kos
Trener: Rade Unčanin

N.Đerić/A.Drakulić
mira-vrbas-foto izvjestaj (3) mira-vrbas-foto izvjestaj (4) mira-vrbas-foto izvjestaj (5)