sportista prijedora 2013Tradicionalna manifestacija, 45. izbor sportiste grada Prijedora, planirana je za srijedu, 24. decembra, u Pozorištu Prijedor. Uz grad Prijedor, organizator ove prestižne manifestacije je Informativno-poslovni centar „Kozarski vjesnik” i prijatelji sporta.

Na večeri sporta, biće proglašeno 10 najboljih i 10 najperspektivnijih mladih sportista. Priznanje očekuje i najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, te najboljeg trenera i sportskog radnika. Posebna priznanja za dugogodišnji rad dobiće sportski entuzijasti. Sve će to biti popraćeno prigodnim programom.

U sklopu pripreme za jubilarni 45. izbor je i organizovanje javne rasprave, u vezi sa Pravilnikom Izbora, 13. novembra, u 18 časova u sali Zavoda za izgradnju grada.

– Pozvali smo predstavnike klubova da se pripreme, dođu da iznesu svoje prijedloge i primjedbe. Sve to ćemo zabilježiti i prezentovati Organizacionom odboru koji će, nakon toga, održati sjednicu. Kriza je, nažalost, učinila svoje, pa i sportski kolektivi to osjećaju. Nadamo se da ćemo imati rezultate, da možemo nesmetano izabrati najbolje – ističe direktor IPC-a „Kozarski vjesnik” Zoran Sovilj.

Uskoro će Organizacioni odbor održati konstitutivnu sjednicu i izabrati stručni žiri koji će donijeti konačnu odluku o onima koji su obilježili sportsku 2014. godinu.

Tekst – RTV Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić