Neradni dani za prvomajske praznike i pravo ljetnje vrijeme , bar prema najavama, napuniće izletišta širom Srpske. Osim domaćeg stanovništva, koje ostaje vjerno tradiciji prvomajskih izleta, sve je više gostiju iz drugih zemalja koji za praznike dolaze u Srpsku.

Očišćena, umivena i upotpunjena novim sadržajima, popularna izletišta od Sane i Vrbasa do obala Trebišnjice, očekuju prvomajske posjetioce.

Zoran Stanković, viši stručni sradnik u Turističkoj organizaciji Grada Banjaluka ove godine izletnicima preporučuje Trešnjik, Banj Brdo, a malo dalje Krupu na Vrbasu.

Nacionalni park Kozara nudi nekoliko atraktivnih lokacija za izletnike. I ovog Prvog maja, na Mrakovici očekuju više hiljada gostiju. Direktor NP Kozara ističe da su sva mjesta uređena i pripremljena za odmor i kampovanje.

Semberci, tradicionalno, izađu na obale Save i Drine. Ove godine izletište Amajlije, koje je Sava značajno oštetila svojim tokom, neće ugostiti turiste, ali su zato druge zanimljive lokacije spremne za posjetioce.

U Trebinju, prvomajski praznici su nezvanični početak ljetnje sezone, a prvi pokazatelji su dobri.

“Kapaciteti su uglavnom popunjeni, imamo goste iz Srbije i Crne Gore, ali i Kine, Austrije, Rusije”, kaže Dragana Minov, stručni saradnik u TO Grada Trebinja..

Za Trebinjce koji planiraju u prirodu, gradska uprava organizuje besplatan prevoz do izletišta na Ublima.

Kao narod koji voli slavlja i praznovanja, za ovakve prilike uvijek u budžetu, pa i onom najskromnijem, nađe se ponešto za ovakve prilike. Јer uz društvo, dobro raspoloženje, miris dobre hrane i pića, i svakodnevne brige, pa i one radničke, izggledaju manje, i podnišljivije.

RTRS