U organizaciji Džudo kluba “Prijedor” proteklog vikenda u našem gradu je održan 6. Međunarodni džudo turnir “Kup Prijedora 2018”.

Na više nego uspješnom turniru u svim uzrasnim kategorijama učestvovalo je oko 400 takmičara iz 27 klubova iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Grčke i Slovenije.

-Ovo je veoma dobro i kvalitetno takmičenje koje je okupilo veliki broj džudista. Turnir je u tehničkoj organizaciji Džudo kluba “Prijedor” i ove, kao i svih prethodnih godina, dobio veoma dobre ocjene od učesnika takmičenja. Sve je funkcionisalo besprekorno a na turniru nije bilo povreda niti nekih neprijatnih situacija – rekao je Radenko Marinović iz kluba domaćina.

Džudo klub “Prijedor” je postigao najbolje rezultate i osvojio najviše medalja ali kao klub domaćin, kako to i priliči, nije učestvovao u ekipnom plasmanu i nagrađivanju.

Proglašeni su najuspješniji takmičari u svakoj starosnoj kategoriji i najboljima su uručeni pehari koje je dobilo i prvih pet najuspješnijih ekipa.

Prvo mjesto pripalo je Džudo klubu “Mladost” Kotor Varoš, drugo ekipi “Vinča” (Srbija), treće džudistima “Athlete M” Doboj, četvrto “Zvijezdi” iz Banjaluke a peto Džudo klubu “Banja Luka”.

Nastupili su i veteran džudo sporta u dvije težinske kategorije.

-Ovo je jedini turnir u RS i BIH na kojem učestvuju i veterani ovog sporta. Ovom prilikom zahvaljuemo se svim klubovima koji su uzeli učešće na našem turniru i poručujemo da ćemo iduće godine održati do sada najjači turnir uz mnogo veće i bogatije nagrade na više borilišta te očekujemo i više učesnika – dodao je Marinović.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Džudo klub Prijedor