Mladi prijedorski pijanisti u Parizu su se okitili prestižnim nagradama i priznanjima. Nikola Đorojević, Iva Dragojević i Belma Kahrimanović osvojili su prva mjesta na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista.

Iz grada svjetlosti nose samo pozitivne utiske.

– Prva dva dana smo uspjeli obići grad. Treći dan sam nastupao. Siguran sam da će mi sve ovo ostati u jako lijepom sjećanju – rekao nam je Nikola Đorojević, učenik Muzičke škole “Savo Balaban” u Prijedoru.

Lijepe uspomene iz Pariza ponijela je i Iva Dragojević, takođe učenik ove škole.

– Ovo je naše prvo takmičenje da smo otišli negdje malo dalje. Super smo se proveli. Utisci su super – kazala je ona.

Ništa manje zapažen nije bio ni nastup Filipa Dukića i Ene Aličehajić. Oni su osvojili druga mjesta. U prijedorskoj muzičkoj školi ne kriju zadovoljstvo postignutim rezultatima.

– Riječ je o izuzetno talentovanoj djeci. Do sada su osvajala brojne nagrade. Promovišu kulturu, koja je danas na rubu – smatra Borijana Kurtović Stevanić, profesor klavira ovoj školi.

Riječi hvale stigle su i od Aljoše Novakovića, direktora Muzičke škole “Savo Balaban”.

– Prvo, mogu da pohvalim rad profesora. Djeca su talentovana i voljna da rade. To je produkt ovog mega uspjeha – dodao je on.

Ovo nije jedini uspjeh učenika Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora. Orkestar harmonika osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom festivalu harmonike, održanom u Ugljeviku.

Srpskacafe.com