Na magistralnim putevima na području Policijske uprave Prijedor, od 21.04.2018. godine traje kontrola saobraćaja sa „Dual“ radarskim sistemom za kontrolu brzine kretanja motornih vozila, bez zaustavljanja od strane policijskih službenika.

Tokom korištenja radarskog sistema na magistralnom putu M-14 Kozarska Dubica-Donja Gradina, u mjestu Draksenić, u trajanju od samo 3 sata, „Dual“ je evidentirao 1.100 prolazaka vozila koliko je u ovom vremenskom periodu prošlo dionicom magistralnog puta na kojem je vršena kontrola.

Tom prilikom za evidentirane prekršaje prekoračenja brzine kretanja u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, pored novčane kazne, predviđeno je izricanje 84 kaznena boda i 57 mjeseci zabrane upravljanja vozilom.

Podsjećamo da je „Dual“ radarski sistem koji mjeri brzinu kretanja vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, kao i na udaljenosti od 500 metara. Ovaj uređaj funkcioniše u svim vremenskim prilikama, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada su u pitanju ograničenja brzine kretanja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija