rudar prijedor-sutjeska-izvjestaj (7)U Rudar-Prijedoru okrenuti su sve više afirmaciji svojih nada, pa je tako, sticajem okolnosti što šef stručnog štaba Darko Nestorović u derbiju 12.kola Prve lige Republike Srpske protiv Kozare, nije mogao da računa i na neke kažnjene igrače, na raspolaganju imao osam igrača do 21 godine.

„Starteri“ su bili Ajdin Redžić i Saša Pušac, a na klupi sve sami mladići: golman Nemanja Petrović, Srđan Torbica, Predrag Kovljen, Vanja Vranješ, Rastko Rokvić i Nemanja Marić. Izostao je Siniša Saničanin, reprezentativac Republike Srpske i BiH, koji je morao da odrađuje kaznu zbog žutih kartona, a već je izborio status standardnog prvotimca.

-Jedan od prioritetnih ciljeva Uprave na čelu sa predsednikom Goranom Bojićem, od koga stručni štab ima punu podršku, je da se izvuče kvalitet iz juniorske i kadetske selekcije, uspješno vođenih u posljednje vrijeme od trenera Zorana Bujića i Saše Keranovića, i njime obogati prvi tim. Šteta je što za pet sezona u Prmijer ligi BiH klub nije iskoristio priliku da prezentuje ono što ima, iako je težak put da bi se mladi poptuno formirali i najvažnije je vjerovati u njih – kaže Nestorović, stvaralac, dokazan sa takvim razmišljanjima i u svom prvom mandatu među „rudarima sa Sane“.

rudar prijedor-trening na pomocnom (1)Upravo su zeleno-crni mogli da se ugledaju na crvene iz Gradiške, lidere na tabeli, jer su u duelu krajiških rivala iz gradova sa dve strane planinske ljepotice Kozare, domaći imali šest fudbalera u početnoj postavi, a pet među „rezervistima“ do 21 godine. U svakom slučaju, činjenica da je od ukupno 35 prvotimaca u zapisniku na obje strane bilo 19 mladića, ohrabruje. Dobro je to za budućnost fudbalskog sporta Srpske i BiH, potrebno je samo strpljenje da bi, „kaljenjem“ kroz ovakve okršaje, izrasli veoma brzo u istinske asove dostojne mnogih poznatih sa ovih prostora.

– Kozara svakako predstavlja dobar primjer da se može maksimalno crpiti igrački kadar iz sopstvenog pogona, a ne kaže se uzalud „na mladima svijet ostaje“. Nama je ove sezone ipak predstavljala problem činjenica da smo čitav jesenji dio gosti, bez obzira što smo nominalno bili domaćini u Omarskoj i Ljubiji, ali nije to isto, kao kada se radi na svom terenu. Nadamo se da će Gradski stadion biti u potpunosti spreman na proljeće, biće to motiv više i za momke koji su već u konkurenciji za prvi tim, a možda i još neke, jer nije isključeno da se u pauzi odlučimo za još ponekog, da se dokažu u svom gradu – naglasio je Nestorović

N. Đerić/A.Drakulić