cjbpd-akcija policijePolicija će podnijeti izvještaj protiv Ahme Sivca (71) iz Trnopolja, kod Prijedora, zbog sumnje da se sa dvojicom mještana potukao nakon što su se posvađali zbog lokalne njive, a potom da je ispucao više hitaca iz svog pištolja, čime je izazvao opštu opasnost.

Od izvora upućenog u istragu nezvanično saznajemo da se Sivac, prije dolaska policije, prvo posvađao s Ramom Nureskim i Seminom Sadikovićem, a potom je došlo i do tuče.

“Sivac je nakon toga uzeo pištolj i pucao u zemlju, što nam je i prijavljeno”, kazali su nam iz policije.

Po zaprimljenoj prijavi, policajci su otišli na mjesto događaja, ali tu nisu pronašli Sivca.

“Odmah su obavijestili drugu grupu policajaca, koja je otišla kući Ahme Sivca. Tamo su utvrdili da je on i ispred kuće ispucao dva hica. Od njega su zatražili da im preda pištolj, na šta on nije pristao, pa su morali da mu ga uzmu upotrebom sile”, ističu naši policijski izvori.

Zbog toga će, kako saznajemo, osim izvještaja o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti, protiv Sivca biti podnesena i prijava zbog ometanja policajaca u obavljanju njihovog posla.

Kako je potvrdila Marija Matić, portparol CJB Prijedor, o ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Nezavisne novine

Foto – arhiva – ilustracija