eltatv-nedjelja zdravlja ampNizom edukativnih radionica u rudniku “Arcelor Mittal” u Prijedoru obilježava se Nedjelja zdravlja.

Poznato je da su poslovi koje obavljaju rudari jedni od najsloženijih i najopasnijih, pa smo provjerili koliko u ovoj kompaniji vode računa o zaštiti zaposlenih.

Ranko Plavišić već godinama radi kao vozač dempera u rudnicima “Arcelor Mittal”. Tvrdi da je zbog složenosti posla koji obavlja svakodnevno u opasnosti od povreda na radu. Zbog toga je, kaže Ranko, neophodno da se pridržava svih propisa koji zahtjevaju potpunu zaštitu na radnom mjestu.

– Prvo, čovjek treba na radno mjesto da dođe psiho-fizički spreman. Ne smije rukovodilac dempera da dođe da nije propisno odjeven. Sve to on mora da ispuni da bi pristupio random mjestu i da kvalitetno obavi zadatak, kaže Plavšić.

U prijedorskom rudniku tvrde da su svjesni rizika kojem su zaposleni svakodnevno izloženi. Zaštita na radu jedan je od prioriteta kompanije, kaže Mladen Jelača, direktor rudnika “Arcelor Mittal”.

– Mi već dvije i po godine nismo imali povrede na radu. To je sve rezultat toga da li želite da se bavite temom u kojoj se trebaju uključiti svi ljudi, istakao je Jelača.

Nedjelja zdravlja obilježava se svake godine u Kompaniji “Arcelor Mittal”, kada zaposleni prolaze kroz obuke koje im i te kako mogu biti od koristi u radu. U toj kompaniji zaposleno je 850 radnika.

ELTA TV