vesti-nikola-1700evraArmiji humanih srca pridružio se i akademik Matija Bećković i Zvezdara teatar. Prihod od ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe, a od prikupljenih sredstava za malog Nikolu iz Prijedora izdvojeno je 1.700 evra a novac je ovih dana uručen porodici Dunović.

Dobrotvorni program “Veče sa Matijom” u kojem Bećković govori svoje stare i nove stihove imao je za cilj samo humanost. Sredstva prikupljena sa dosadašnjih dobrotvornih programa upućena su deci ratnoj siročadi, obnovi manastira, domovima za decu bez roditeljskog staranja, zdravstvenim institutima i dečjim bolnicama, školama, narodnim kuhinjama kao i bibliotekama…, ali i na brojne druge adrese, a jedna od poslednjih je i dom Dunovića u Prijedoru.

– Hvala ovom plemenitom čoveku i vrhunskom pesniku Matiji Bećkoviću, a veliko hvala i renomiranoj beogradskoj pozorišnoj kući Zvezdara teatru i njenoj upravi. Prijatno sam iznenađen ovim gestom, a novac ću položiti na Nikolin račun – kaže otac Goran Dunović.

Iz Melburna u Prijedor
Pošto je mesec oktobar doba kada je Nikola pre dve godine došao na svet i bio obasut majčinom ljubavlju samo mesec dana, koliko je Jelena živela nakon porođaja, mališan je od naše čitateljke Ljiljane Dodić iz Melburna dobio rođendansku čestitku i dar od 50 AUD sa željom da ga otac Goran podigne i odgoji u dobrog čovjeka. “Hvala čitateljki iz Australije na podršci i poklonu. Hvala i svim zemljacima iz dalekog sveta koji prate Nikolino odrastanje i stalno pokazuju da misle na njega”, poručuje zahvalni otac, kome smo uručili novac.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com