Nakon što su prilikom legitimisanja i kontrole, kod lica A.B.V. (1991) iz Prijedora, pronašli i oduzeli jedan zamotuljak sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, policijski službenici Policijske uprave Prijedor su 07.04.2018. godine, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru, izvršili pretresanje stambenih prostorija i putničkog automobila koje koristi lice G.K. (1989) iz Prijedora.

Prilikom pretresanja pronađena je i oduzeta tzv. „mrvilica“ i nekoliko plastičnih kutija sa tragovima zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo„Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, protiv lica G.K. slijedi podnošenje izvještaja.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor, prilikom kontrole saobraćaja, izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila marke „Fiat Stilo“ a kojim je upravljalo lice A.P. (1995) iz Prijedora, gdje su tom prilikom, u unutrašnjosti vozila pronašli te oduzeli jedan PVC zamotuljak sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Vozač A.P. je tom prilikom podvrgnut testiranju pomoću uređaja za detekciju opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno je je isti pozitivan na jednu od nedozvoljenih supstanci.

PU Prijedor
Foto – ilustracija