Povodom Dana policije danas 03.04.2018. godine, načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić, organizovao je prijem za gradonačelnika grada Prijedor, načelnike opština, predstavnike Srpske pravoslavne crkve, predstavnike organizacija proisteklih iz otadžbinsko odbrambenog rata, pravosudnih institucija, medija, gradskih administrativnih službi, obrazovnih institucija, oružanih snaga, penzionisanih policajaca te pripadnika Policijske uprave Prijedor.

Načelnik je prisutnima, tokom tradicionalnog prijema povodom obilježavanja Dana policije, poželio dobrodošlicu a svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, u ime Policijske uprave Prijedor i u svoje lično ime, uputio je čestitke povodom Dana policije.

On je naveo, da Ministrstvo unutrašnjih poslova tradicionalno obilježava Dan policije Republike Srpske, povodom čega Policijska uprava Prijedor sprovodi niz aktivnosti, prije svega usmjerenih na očuvanje i unapređenje saradnje sa građanima, lokalnom zajednicom i institucijama sa područja ove policijske uprave, a što je i cilj današnjeg prijema.

Takođe je naveo da će povodom Dana policije, u crkvi „Svete Trojice“ u Prijedoru, za sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u odbrambeno otadžbinskom ratu dali živote za stvaranje Republike Srpske biti služen parastos, dok će u prostorijama Policijske uprave Prijedor za sve stradale pripadnike tadašnjeg Centra, biti položeno cvijeće i prislužene svijeće.

Načelnik je rekao da su povodom obilježavanja Dana policije organizovani obilasci porodica poginulih kolega kao i mjesta njihovog vječnog počivališta.

U prostorijama ove uprave kao i u policijskim stanicama organizovani su prijemi za učenike i djecu predškolskog uzrasta, kao i edukativna predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola.

U prostorijama policijskih stanica organizovani su prijemi za penzionisane pripadnike ove uprave.

Policijski službenici učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, organizovan je taktičko-tehnički zbor u Kozarskoj Dubici, kao i turnir u malom fudbalu.

Ovom prilikom načelnik je naveo da je ostvarena saradnja sa lokalnom zajednicom, institucijama, medijima kao i sa forumima za bezbjednost zajednice, na veoma visokom nivou, što je rezultiralo da se na prijedorskoj regiji održi povoljan bezbjednosni ambijen.

Takođe je istakao da je vraćanje statusa Centra javne bezbjednosti a nakon toga i Policijske uprave Prijedor, te formiranje Okružnog javnog tužilašta i Okružnog suda u Prijedoru, prijedorska regija institucionalno zaokružena, a samim tim i bolje organizovana, da adekvatno odgovori svim bezbjednosnim izazovima.

Pored objektivni parametara koji su pokazatelji dobrog stanja bezbjednosti, on je naveo da su subjektivni osjećaj bezbjednosti i povjerenje građana dodatno povećani.

Ovom prilikom načelnik je istakao da je ova uprava kadrovski adekvatno popunjena, te da je u posljednjih nekoliko mjeseci, u radni odnos primljeno davadesetak mladih policijskih službenika, što je planirano i u narednom periodu.

Posebno je istakao činjenicu da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz svesrdnu podršku ministra gospodina Dragana Lukača, u saradnji sa Policijskom upravom Prijedor, zaposlilo devetoro djece iz kategorije porodica poginulih boraca, dajući na ovaj način svoj doprinos u ostvarivanju njihovih osnovnih prava.

Takođe je naveo da su policijski službenici dodatno opremljeni novim naoružanjem kao i novim uniformama, te da možemo kvalitetno odgovoriti bezbjednosnim izazovima koji su ispred nas, te da će se truditi da se na području prijedorske regije održi povoljan bezbjednosni ambijent.

Sve aktivnosti koje preduzimaju pripadnici ove Uprave, naveo je kao dobru podlogu ostalim institucijama, za efikasno obavljanje poslova iz svojih nadležnosti, a sve kako bi ostvarili zajednički cilj, da prijedorska regija bude bezbjedno i bolje mjesto za život i rad svih njenih građana.

PU Prijedor