Prošla su dva dana od derbija 19.kola Prve lige Republike Srpske u kome su se sastali Rudar-Prijedor i Zvijezda 09, a u sportskoj javnosti grada na Sani i dalje se govori o suđenju na ovom meču.

Podsjetimo, domaći su poveli u 42.minuti kada je glavni sudija Gigović na asistenciju pomoćnika Smiljanića pokazao na centar iako lopta nije zatresla mrežu.

Naime, Demir Jakupović je sa desnog krila uputio centaršut u šesnaesterac, lopta je zakačila nekoga od gostiju, nezgodno odskočila te preskočila golmana Lakića koji je stiže oko gol linije.

Sudije ipak priznaju gol uz burno negodovanje gostiju iz Etno sela Stanišići.

Drugi sporni detalj na suprotnoj strani u 90. minuti koji je izazvao burne reakcije igrača Rudar-Prijedora i domaćih navijača.

Vojnović je na lijevoj strani odigrao dupli pas sa Popovićem ušao u šesnaesterac i savladao Lakića.

Erupcija oduševljenja splasnula je par trenutaka kasnije kada je glavni sudija nakon signalizacije pomoćnika Dragojevića zbog ofsajda poništio pogodak.

U nastavku pogledajte snimak tog detalja pa sami procijenite situaciju.

Treba reći da je ovaj derbi susret privukao oko 400 ljubitelja fudbala što je najveća posjeta ove sezone u prvenstvenim susretima.

Kapiten Rudar-Prijedora Nemanja Marić istakao je da igračima mnogo znači podrška navijača.

-Žao nam je što nismo savladali protivnika i napravili značajan korak prema tituli. Međutim, ostaje još dosta da se igra. Hvala navijačima što su bili uz nas, mnogo nam to znači jer igramo zbog njih. Mnogo je ljepše kada nas bodre cijeli meč i nadam se njihovoj podršci i u preostalim utakmicama šampionata. Svi želimo da osvojimo titulu i naredne sezone igramo Premijer ligu – rekao je Marić.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com