U okviru aktivnosti “Dana otvorenih vrata”, a povodom obilježavanja 4. aprila Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, dana 27.03.2018. godine, Policijsku stanicu Oštra Luka posjetili su učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Oštre Luke.

Sa učenicima su policijski službenici upriličili druženje i razgovor na temu bezbjednosti djece u saobraćaju, a predočen je i dio opreme koju policijski službenici koriste svakodnevno u obavljanju policijskih poslova.

Aktivnosti Dana otvorenih vrata, kroz edukativna predavanja za učenike Osnovne škole „Kozarac“ iz Kozarca organizovali su i policijski službenici Policijske stanice Kozarac, dok je učenicima Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja prezentovan dio policijske opreme koju koriste u svom radu.

Predavanja su održana i u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ iz Orlovaca na temu mogućih uzroka ugrožavanja bezbjednosti kada su u pitanju djeca kao učesnici u saobraćaju.

U Novom Gradu edukativna predavanja održana su u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i „Sveti Sava“ a na temu opasnosti različitih oblika toksikomanije.

PU Prijedor