Omarska je i u drugom proljetnom kolu zabilježila veoma vrijednu pobjedu. Kao gost je savladala Slobodu iz Novog Grada sa 1:0 i dodatno poboljšala svoju bodovnu poziciju. Utakmica je trebala biti odigrana u subotu, ali je zbog potopljenog terena pomjerena za srijedu. I pored odlaganja, teren je bio veoma težak za igru, pa nismo mogli vidjeti nekakvu lepršavu igru. Inače, Sloboda je u toku zimske pauze ostala bez uprave i svih igrača sa strane, pa je novi trener Drljača dosta podmladio ekipu. Od starijih i iskusnijih u Slobodi su ostali samo Tica i Kovačević. Omarska je bila svjesna problema u Slobodi, pa je sa pobjedničkim ambicijama otputovala u Novi Grad.

U prvom poluvremenu viđena je dosta teška i tvrda utakmica, po veoma teškom terenu, u kojoj je Omarska ipak stvorila više šansi. Imala je Omarska dvije odlične prilike, ali ih je propustila. U samom finišu poluvremena gosti su tražili jednaesterac nakon prekršaja nad Višićem, ali je sudija Ajder samo odmahnuo rukom.

U drugom poluvremena slična priča. Omarska je povela u 56. minutu. Nakon jednog prekida centrirao je Panić, a gol je postigao Hrvaćanin. Bukvalno, Hrvaćanin je gol postigao dvije sekunde nakon ulaska u igru, jer je u tom prekidu zamjenio Nišević Nemanju. Na taj način je sjajno proslavio rođenje kćerke, jer je u toku ove sedmice postao otac.

Nakon toga Sloboda je pokušala preuzeti inicijativu, ali mlađani igrači Slobode nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Jokića. Sa druge strana imala je Omarska još 2-3 odlične prilike da osigura pobjedu, ali napadači nisu bili precizni, tako da je do kraja ostalo 1:0 za Omarsku, u jednoj fer i korektnoj utakmici.

Liga se igra po prinicipu sreda – nedjelja, tako da Omarska već u nedjelju dočekuje Jedinstvo iz Žeravice, a Sloboda gostuje u Šamcu.

Sloboda: Omarska 0:1

Novi Grad
Stadion: Mlakve
Gledalaca: 100
Sudija: Ajder Vanja (Banjaluka)
Strijelci: Hrvaćanin u 56.minuti
Žuti kartoni: Starčević, Lukač, Bajraktarević (Sloboda), Đ. Rosić (Omarska)

Sloboda:
Kondić, Starčević, Tica, Dragić, Vučen, Bajraktarević, Kovačević, Ćulibrk(Majstorović), Vejnović, Lukač, Novaković (Pačavra)
Trener: Drljača

Omarska:
Jokić, Nišević N. (Hrvaćanin), Romanić B., Rosić B. (Romanić Z Dejan), Romanić Da. (Gavranović), Panić, Krecelj, Anđić, Pađan, Rosić Đ., Višić
Trener: Milenko Vuleta

FK Omarska