Prihod parking servisa grada Prijedora u 2017. godini uvećan je za 1,3 odsto u odnosu na godinu dana ranije i iznosi oko 381.000 KM.

Iz Odjeljenja za saobraćaj grada Prijedora naveli su da je novac u gradski budžet pristizao naplatom parkiranja na 730 parkirnih mjesta, i to pomoću 20 parking automata.

– Prošle godine riješili smo 274 zahtjeva za izdavanje parking karata, rezervaciju parking mjesta i povrat novca po osnovu blokiranja vozila. Izdato je 916 naloga za blokiranje nepropisno parkiranih vozila, te veliki broj opomena za neplaćanje parkinga – pojasnili su u ovom odjeljenju.

Navode da je u 2017. godini postavljeno 98 novih saobraćajnih znakova, te popravljeno oko 39 saobraćajnih znakova koji su ranije postavljeni.

– Označena je horizontalna signalizacija na području grada Prijedora, označavani su pješački prelazi, parking mjesta, natpisi škola i uzdužne, odnosno pune i isprekidan linije – pohvalili su se iz saobraćajnog odjeljenja.

Ističu da je na području grada na Sani postavljeno 12 nadstrešnica na autobuskim stajalištima, i to 11 betonskih i jedna inoks nadstrešnica. U prošloj godini primili su 722 zahtjeva od građana, a riješili su 686, dok je 36 predmeta u fazi rješavanja.

– Iz oblasti saobraćaja zaprimljeno je i riješeno 261 predmeta. Oni se odnose na izdavanje riješenja za obavljanje javnog prevoza lica i stvari, prevoza stvari za vlastite potrebe, registraciju redova vožnje autobuskih linija, upis čamaca u registar, i izdavanje licenci, uvjerenja i potvrda za potrebe registracije motornih vozila – objasnili su iz gradskog odjeljenja.

EuroBlic-srpskainfo.com