Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica M.A. (1969) iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“.

Osumnjičeni se tereti, da je u jednoj trgovačkoj radnji u Kozarskoj Dubici, u kojoj je zaposlen kao trgovac, stavljao u promet duvan, odnosno vršio neovlaštenu prodaju duvana bez akciznih markica, te je na ovaj način oštetio budžet za novčani iznos od 2.314 KM.

U odvojenim aktivnostima, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 27.03.2018. godine, na magistralnom putu Novi Grad – Bosanska Krupa, u mjestu Srednji Bušević, u nastavku akcije kodnog naziva „Tabacco“, izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke „VW Transporter“ kojim je upravljalo lice S.P. iz Bosanske Krupe.

Prilikom kontrole vozila pronađeno je i od lica S.P. privremeno oduzeto 2 PVC pakovanja rezanog duvana, za koje lice nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu robe, kao i 20 šteka raznih vrsta cigareta, bez akcizne markice.

Po dokumentovanju i kompletiranju predmeta Tužilaštvu BiH, protiv lica S.P. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”.

Podsjećamo, u sklopu akcije „Tabacco“, u prethodnom periodu policijski službenici Policijske uprave Prijedor oduzeli su ukupno 742 kg rezanog duvana i 5.307 kutija različitih vrsta cigareta, bez akciznih markica ili sa akciznim markicama drugih država.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor nastavljaju rad na realizaciji akcije kodnog naziva “Tabacco“.

PU Prijedor
Foto – arhiva