Prijedorčane očekuje prava poslastica za sve ljubitelje čvrstog gitarskog zvuka.

U Atomic klubu Magic, u petak 30. marta nastupiće bendovi PAJPEROV SMIJEH iz Banjaluke i FUTUREPHOBIA iz Prijedora/Sanskog mosta.

Pošto je riječ o autorskim bendovima, očekuje se eksplozija ideja i energije, te će Prijedorčani zasigurno imati priliku uživati u autentičnim stvaralačkim nastupima.

Dobar glas koji prati ove bendove najavljuje kvalitet, pa ne propustite da po simboličnoj cijeni ulaza od 3 KM priuštite sebi odlično iskustvo uživanja u muzici ovih žestokih momaka.

Svirka startuje u 23:00.

PAJPEROV SMIJEH / rock, grunge, alternative, metal, punk, fusion /
Još od 2007. ovaj autorski bend iz Banjaluke svira u istom sastavu: Mirko Ponjević – vokal, Ljubiša Ćetojević – bubanj, Karlo Tomić – bas, Srđan Ivanković – gitara, Dane Marjanović – gitara/prateći vokal. Iza ovih momaka pregršt je rada, kako na stvaranju i objavljivanju pjesama, tako i na koncertnim aktivnostima. Prva autorska pjesma iz 2008. “Optimista” našla se na komplaciji “KoBLe-daBLe” (presjek banjalučke muzičke scene od 1989.-2009.). U godinama koje slijede nakon tog ovaj bend objavljuju EP simboličnog naziva “EPP”, zatim živi snimak iz banjalučkog DFK sa Demofesta naziva “zgranDžoFaKavanje”, zatim snimak sa probe “Probava”, da bi najzad izišao i album prvenac “Od sjene do sunca”. Tokom godina Pajperi sviraju po klubovima i na festivalima, a izdvajaju se nastupi na Zaječarskoj gitarijadi (osvojeno 3. mjesto), OK festu na Tjentištu, 10. Demofestu, “Na zidiću” na trgu Milana Mladenovića u Beogradu, a prošle godine su osvojili Mostarsku gitarijadu. Ovi momci radost nesputanog stvaranja stavljaju ispred pomalo dosadnog koncepta žanra, uz tekstove na srpskom, i vjerujemo da će Prijedorčani imati šta da čuju i vide. Jednom davno su svirali u Prijedoru, ali mjesto koje je tada odabrano za njihovu svirku bilo je potpuno psihički i duhovno nepripremljeno za živući alternativni autorski rokenrol. Sada se Pajperi u naš Prijedor vraćaju nikad bolji, kao aktuelni pobjednici Mostarske gitarijade, taze iz najboljeg studija u državi Pavaroti muzičkog centra.

FUTUREPHOBIA / trash metal /
Bend je nastao u ljeto 2014. godine kao projekat i dugogodišnje druženje dva njegova člana, Davida Sladakovića (bubanj) i Denisa Sikirića (ex-bas/vokal). Bendu se pridružuju Damir Mandić (lead gitara) i Dino Bećirević (ritam gitara). U tom periodu nastaje prvi originalni aturoski materijal, te bend dobija ime – Timeless. U ljeto 2016. godine bend se prebacuje iz Prijedora u Sanski Most, gdje dalje nastavlja sa radom. Nakon što je Denis Sikirć napustio bend krajem 2016 godine, adekvatna zamjena je pronađena tek u oktobru 2017. godine, kada se Aleksandar Vrhovac pridružuje bendu. Početkom 2018. godine bend mijenja ime u Futurephobia, te se održavaju prvi live nastupi. Bend trenutno radi sa producentom Draganom Gnjatovićem na snimanju prvog EP-a. Na nedavno održanom BL Rising festu u Banjaluci, ovi momci imali su sjajan nastup i dobili ovacije.