U okviru manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi” Privredna komora Srpske nagradila je deset preduzeća za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda u 2017. godini.

Među nagrađenima je i “Pčelica Maja” iz Bileće za liniju proizvoda svečanih haljina.

“Mi već 14 godina proizvodimo odjeću za bebe, a haljine su došle nekako na kraju. Njih pravimo dvije godine i imamo najmodernije postrojenje sa zaposlenih 20 radnika”, rekla je Maja Arsenić, glavni dizajner ove firme.

Zbog prepoznatljivog kvaliteta nagradu je dobila i “Mira” iz Prijedora za čajno pecivo.

“Moram reći da mi je posebno drago što smo dobili nagradu za “Zlatku” jer ove godine proslavljamo jubilej, 90 godina rada i drago mi je što su i struka i kupci prepoznali kvalitet”, zadovoljno ističe Marina Cvjetičanin, iz “Mire” Prijedor.

Svake godine u Srpskoj se stvara sve više kvalitetnih proizvoda koji se mogu ponuditi domaćem, ali i stranom tržištu, što pokazuju i sve veći ostvareni izvozni rezultati, kažu u Privrednoj komori. Poručuju da je rasterećenje privrede neophodno.

“Potrebno je stvoriti adekatne uslove da se zadrži postojeća radna snaga, vrate oni koji su otišli, a to prije svega rasterećenjem privrede, povećanjem plata i stvaranjem primamljivih opštih uslova rada”, pojašnjava Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske.

U izboru za nagrade, uzimao se niz parametara, kao što su ostvareni prihod, dobit, likvidnost, broj zaposlenih, investiranja, razvoj, ostvareni izvoz.

RTRS
Foto – Privredna komora RS