U okviru aktivnosti „Dan otvorenih vrata“, a povodom obilježavanja 4. aprila Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijsku upravu Prijedor posjetili su učenici Javne ustanove „Centar Sunce“ i Osnovne škole „Branko Ćopić“ iz Prijedora.

Policijski službenici su učenicima, kroz druženje i igru, prikazali opremu i vozila, koju u svom radu koriste pripadnici Jedinica za podršku, saobraćajna policija, opremu za kriminalističku tehniku i protivdiverzionu zaštitu, te im na taj način približili rad policije.

Učenicima je najinteresantnije bilo da sjede u policijskim vozilima, a posebno na motociklu, ali i činjenica da su, pored razne opreme, imali priliku da pogledaju prostorije za smještaj lica lišenih slobode.

Pored navedenog, dana 26.03.2018. godine u Srednjoškolskom centru „Đuro Radmanović“ i Gimnaziji „Petar Kočić“ u Novom Gradu, održana su edukativna predavanja na temu opasnosti različitih oblika toksikomanije (droga, alkohol, cigarete).

Predavanje je održano s ciljem da se učenicima srednjih škola kroz predavanja i interaktivne radionice, predoče negativni uticaji konzumiranja droga, alkohola i cigareta, odnosno kako bi se isti upoznali sa opasnostvima i rizicima ove društveno negativne pojava.

PU Prijedor